Ook makkelijker werken? maak een afspraak

Actueel

Alleen ben je snel, samen komen we verder en bereiken we meer.

naar boven

AGN – LinScriptum heeft ruim 600 apotheken binnen bereik

Unieke samenwerking tussen AGN-LinScriptum en Boomerweb

AGN-LinScriptum en Boomerweb hebben een strategische samenwerking gesloten. Ruim 350 zorgorganisaties, meer dan 700 apotheken en 800 in verschillende regio’s laten we nu samenwerken. Deze nieuwe verbindingen verbeteren de communicatie en stimuleren meer gepersonaliseerde zorg.

Dankzij de samenwerking tussen AGN-LinScriptum en Boomerweb verloopt de afhandeling van de herhaalbestellingen van medicatie nóg efficiënter. Het proces van bestellen van medicatie tussen zorginstellingen, apothekers en huisartsen wordt verder gestroomlijnd door koppelingen van de verschillende systemen waarin de herhaalmedicatie wordt afgehandeld. Bovendien kan de huisarts bij de beoordeling van herhaalbestelling nu ook beschikken over relevante informatie vanuit de zorg. De zorgmedewerkers kunnen aan de andere kant worden voorzien van belangrijke, specifieke terugkoppeling op de herhaalbestelling van medicatie.

Bestelt een zorgmedewerker medicatie, dan wordt via de LinScriptum-Boomerweb koppeling gecheckt welke afspraken gelden tussen de bewuste huisarts en apotheek en wat de volgende stap moet zijn. Een vervolgstap kan bijvoorbeeld zijn dat het medicijn direct wordt uitgeleverd, dat de patiënt eerst naar de huisarts moet of dat voor deze medicatie een bloedonderzoek nodig is. Dankzij deze samenwerking is de zorg niet alleen sneller geholpen, maar krijgt zij ook informatie teruggekoppeld vanuit de huisarts en apotheker. Zorgmedewerkers weten hierdoor beter waar ze aan toe zijn en kunnen het zorgproces daarop afstemmen.

René Weijenberg, innovatie manager bij Boomerweb: "Met ons platform voor elektronische toedienregistratie willen we uiteraard continu voorop blijven lopen wat betreft functionaliteit. Maar het platform biedt de aangesloten zorgverleners nu ook de mogelijkheid om, indien gewenst en akkoord bevonden, belangrijke informatie te delen met de voorschrijver. Zo helpen we de zorg te verbeteren: efficiëntie door betere procesinrichting en hogere kwaliteit zorg door het delen van de juiste informatie om betere besluiten te kunnen nemen. Boomerweb doet dit al voor meer dan 600 apotheken, 350 zorginstellingen en daarmee voor 120.000 patiënten in Nederland."

Als onderdeel van de regionale afspraken in het zorgnetwerk heeft ook de huisarts een belangrijke rol om het proces van toedienregistratie zorgeloos te laten verlopen. Wij houden ons al ruim 15 jaar bezig met de samenwerking tussen huisartsen en apotheken. Tevens hebben wij bijvoorbeeld het alom bekende herhaalnummer bedacht, om de communicatie tussen de apotheek en huisarts over herhaalbestellingen te vereenvoudigen. De oplossingen van AGN-Linscriptum hebben zich doorontwikkeld en sluiten perfect aan op elektronische toedienregistratie om de communicatie niet alleen tussen de apotheek en de huisarts te verbeteren, maar nu ook de professionele zorgverlening en de patiënt hierbij te betrekken. "Met deze productintegratie dragen we bij aan de noodzakelijke, zinvolle digitalisering in de zorg”, aldus Robin van den Bosch van AGN-LinScriptum. “Onze samenwerking met Boomerweb zorgt voor logistieke optimalisatie en brengt medicatie gerelateerde informatie bij de juiste zorgverlener."

“Boomerweb is als specialist in digitale zorg continue op zoek naar mogelijkheden van digitalisering die de zorg helpen verbeteren en versnellen", zegt algemeen directeur van Boomerweb, Willem Hendrik Gispen. "Onze oplossingen worden door apothekers, artsen en zorginstellingen zo gewaardeerd juist omdat ze naadloos aansluiten in het huidige zorgproces. De samenwerking met LinScriptum is daar ook weer een mooi voorbeeld van. De medicatiebestellingen van de zorg kunnen nu nog soepeler worden verwerkt door apothekers en huisartsen, omdat ze direct meelopen met de normale stroom van (herhaal)bestellingen. Zo bouwen wij verder aan onze missie: samen helpen wij anderen om beter te worden."

“Door logistieke optimalisatie maakt u tijd vrij voor zorg”, aldus Robin van den Bosch. “Deze samenwerking sluit hier naadloos op aan, samen komen we verder en bereiken we meer”.

Waarom LinScriptum?

Gebruiksgemak voor apothekers én huisartsen

Beter communiceren met uw cliënten

Makkelijk te koppelen aan AIS en HIS.

Klantenservice

Contact

AGN-LinScriptum B.V.
Oliemolen 137
1622JR Hoorn
024 2022090
info@linscriptum.nl

Ook makkelijker werken? maak een afspraak

ISO 27001:2013 NEN 7510-1:2017